top of page

Подарунки, які наближають перемогу: кейс MOODua для Royal Canin

Оновлено: 5 лип. 2023 р.


Як виживали бізнеси з виробництвами під час масових атак? Компанія корпоративних подарунків MOODua може написати цілий гайд «Як вижити без електрики, зате з купою коробок». Дедлайни палали через постійні відключення світла, затримки у виробництві, масовані ракетні обстріли та довготривалі тривоги. Але ж вогонь запеклих не пече. Ми впоралися з безліччю кейсів.


Один із них – Royal Canin. Співробітники компанії – ветеринари, продавці-консультанти, менеджери, які продовжували працювали попри обстріли, тривоги та блекаути. Тому компанія вирішила привітати своїх героїв, підтримавши компанії-героїв – бізнеси, що постраждали від війни. Ідея здалася нам цікавою, тому ми з радістю взяли участь в тендері.


Якби ж ми знали, скільки викликів доведеться подолати.



В чому полягала благодійна ідея подарунків?

Цьогоріч Royal Canin вирішила подякувати за невтомну працю ветеринарів, заводчиків, партнерів і клієнтів. Кожен з них продовжував працювати в умовах війни. Водночас компанія вирішила підтримати український бізнес, який зазнав збитків через російську агресію.


Команда MOODua зібрала подарункові бокси від героїв для героїв. Кожна складова транслює силу духу крафтових підприємств, які продовжують працювати в непростий воєнний час. Комусь на виробництво прилетіла ракета та знищила основну частину заводу, у когось працівник втратив на передовій дві кінцівки, і компанія долучилася до збору для протезування свого колеги. Хтось постійно донатить, а хтось – надає прихисток переселенцям. Непросто було і нам.



Історії компаній-героїв

Одного дня нам прийшло повідомлення від Володимира, керівника компанії FOLKS, які виготовляють каву:

«До нас на основне виробництво ракета залетіла, тому там є невеликі затримки з обсмаженням кави. Поруч на території все складно, і пересуватися не можна, там усе військові охороняють».

Компанія Finik Family з самого початку війну почала роздавати свою продукцію зі складів територіальній обороні:

«Воєнний період для Finik Family дається заважко, бо вперше ми відкрились за день до карантину, а зараз ми не встигли відкритись, як почалася війна. Найскладніші два фактори — команда та логістика. Наша команда зменшилась вдвічі, а з логістикою найтяжче — налагодити постачання продуктів, адже раніше все йшло через море. Попри це, робимо все, щоб зберегти якість продукту та сервісу нашого бренду».

Команда крафтового виробництво шоколаду The Joy вимушена була переселитися по різним куточкам країни та навіть світу:

«Найболючіше — це бачити, як на твоїх очах розпадається команда The Joy і робітники, які любили усім серцем цей проєкт, змушені виїхати з країни з сім’ями. Багато наших постійних клієнтів, які роками довіряли нам свої свята і подарунки, також не в Україні. Морально тяжко працювати під час повітряної тривоги. Але ми усім серцем віримо в перемогу!»

Компанія з виготовлення печива з передбаченням Fortune Cookies зазнала фінансових збитків. Але попри це регулярно донатить:

«Дуже нелегко було. Після початку війни нам довелося зробити сотні повернень коштів. Це дуже вдарило по підприємству. Також на початку ми допомагали сировиною, яку використовуємо для випічки. Все віддавали на благодійність та підтримку армії. Зараз ми допомагаємо благодійним компаніям, які збирають кошти на потреби ЗСУ. Ми даємо печиво на продаж на благодійних ярмарках».

Ми створили книгу «Як герої допомагають героям». Кожен отримувач міг прочитати розповіді, просто просканувавши QR-код на листівці.



Перешкоди на шляху 2130 подарунків до своїх отримувачів

Наш просторий склад виявився закладений від підлоги до стелі червоними коробочками з логотипом Royal Canin. Утім ми до останнього відтягували виготовлення продукції. Думали: а якщо впаде ракета? Коли виробляєш фізичну продукцію, виникають прагматичні питання на кшталт «якщо на склад буде приліт, ми втратимо шоколад чи шкарпетки й не встигнемо виробити нові до свята».


Ми кооперувалися та ділилися світлом, щоб підготувати вчасно всю продукцію під час віялових відключень електроенергії. До прикладу, крафтове виробництво печива з передбаченнями на деякий час перемістилося в наш офіс, пакуючи солодощі в одному кабінеті з бухгалтерами.


Проблеми з постачанням. Як виявилося, в Україні нема шерсті, щоб в'язати шкарпетки. Не постачають і шпони для тубусів, щоб спакувати чай. Через підвищення долара зросли ціни на шоколад, особливо білий. Саме тут ми особливо відчули, наскільки вітчизняним бізнесам потрібна підтримка.



Розкриваємо секрет, що входило в 2130 подарунків

Понад місяць ми готували презенти з благодійною ідею. Перелік складався:

  • 17 новорічних боксів з пледом із шерсті мериноса, вином, шоколадом у вигляді ялинкових куль.

  • 12 наборів з пледом із шерсті мериноса, шоколадом у вигляді ялинкових куль, карпатським чаєм та книгою «Ukraїner. Країна зсередини».

  • 61 подарунковий сет з сухофруктами, пляшкою вина, набором для глінтвейну, крафтовим шоколадом та пледом із шерсті мериноса.

  • 270 новорічних боксів з ангоровими шкарпетками з українським етнопринтом, інжирним медом, карпатським чаєм та імбирними пряниками у вигляді звірят.

  • 541 набір з вином, шоколадом у вигляді ялинкових куль та книгою «Ukraїner. Країна зсередини».

1229 групових подарункових боксів, куди входили брендовані кава, карпатський чай, крафтовий шоколад, набори горішків, печиво з передбаченням та згущеночка.



Як корпоративні подарунки можуть наблизити перемогу?

  1. Зміцнення економіки. Передусім це підтримка українських підприємств та бізнесу для формування економічного тилу.

  2. Моральна підтримка. Звичайні радощі допомагають покращити емоційний та психічний стан українців.

  3. Підвищення ефективності роботи працівників. Саме подарунки мотивують команду налаштуватися на робочий ритм.

  4. Даруємо патріотичний мерч – піднімаємо бойовий дух. Дедалі більше компаній використовують українську символіку для створення корпоративних подарунків.

  5. Рашисти луснуть від заздрощів. Навіть без світла та під час війни ми можемо робити найкращі подарунки.

188 переглядів0 коментарів
bottom of page