top of page
  • Фото автораЮля

Як краще нанести логотип на мерч? Простими словами про друк, вишивку та шильди

Оновлено: 21 черв. 2023 р.

Брендовані подарунки — це привід нагадати про те, як ви цінуєте своїх співробітників, клієнтів та партнерів. А цифровий друк, термоперенос, шовкотрафарет, тиснення... Ці та ще багато не завжди зрозумілих слів — принципово різні види друку, кожний з яких підходить під різний мерч. Читайте у нашому блозі, яким чином краще нанести брендування на одяг.

Прямий цифровий друк

Найпопулярніший метод нанесення. Таким чином зображення можна помістити практично на будь-який матеріал (тканина різних типів, пластик, скло, кераміка, картон тощо). Утім використовувати такий друк найкраще для невеликих партій, оскільки використовуються достатньо дорогі чорнила.


УФ друк

Ультрафіолетовий друк — відносно нова технологія друку, котра з кожним днем набуває все більшої популярності. У цій технології використовуються спеціальні чорнила, які під впливом ультрафіолету застигають і зберігають свій колір і насиченість тривалий час. Цей друк не вигоряє та не відблискує. А ще на ціну не впливає кількість кольорів у макеті.

Шовкографія

Трафаретний тип друку. Малюнок наносять крізь металеву форму, продавлюючи фарбу. Плюс цього виду друку в тому, що можна надрукувати дуже яскраві зображення. Шовкографія — один з найбільш довговічних видів друку, утім і з найбільш дорогих. Підходить як для великих, так в маленьких тиражів.


Термоперенос

Перенесення малюнку з плівки на тканину через нагрівання. Цей вид дозводяє друкувати зображення будь-якого типу, у тому числі фото. Він гарантує чітку кольоропередачу, однак підходить для невеликих тиражів, а сам малюнок втрачає якість під час регулярного носіння.



Для невеликих тиражів часто використовують друк за допомогою гравійованого вала. Малюнок переноситься на циліндр, який продавлюж тканину, залишаючи на ній відбитки та заповнюючи їх фарбою. Готові вироби, малюнок на які нанесли таким чином, найбільш долговічні та якісні, утім спосіб нанесення технологічно складний.

Сублімація

Малюнок переносять на тканину за допомогою особливого паперу за температури близько 200 градусів. Цим методом користуються лише для світлих синтетичних тканин. Малюнки виходять якісними — вони не вицвітають і не тріскаються з часом, проте відтінки кольорів можуть відрізнятися від нанесених іншими методами. Зазвичай сублімацію використовують для невеликих тиражів одягу.

Вишивка

Головний плюс цього методу брендування — довговічність та невибагливість у догляді за готовими виробами. Однак дрібні деталі при машинній вишивці можуть губитися. Ціна теж вища за звичайний друк, і вона зростає в залежності від складності макета, якості ниток і розміру партії.

Брендувати предмети можна також за допомогою шильдів — невеликих тканинних бирок (на одязі, пледах тощо), на яких чудово виглядають логотипи, слогани та інші елементи брендингу. Шильду можна помістити як зовні одягу, і усередині, як бирку. Як і з вишивкою, ціна виробу зростає залежно від складності макета. Наклад зазвичай передбачається великий.


Ми можемо нанести ваш логотип на будь-яку поверхню за допомогою друку, вишивки, шильди-лейбла або навіть гравіювання. Після затвердження макета друк та вишивка займуть від п'яти до семи робочих днів, а гравіювання від двох до п'яти. На створення шильдів, а також їхнє прикріплення до подарунків піде близько двох тижнів.

221 перегляд0 коментарів
bottom of page