top of page
  • Фото автораЕлен

Як подарунки впливають на показники бізнесу?

Оновлено: 21 черв. 2023 р.

Більшість компаній страждають від високої текучки, емоційного вигорання та низької мотивації працівників. Через це компанії щорічно втрачають 1,6 трильйонів доларів.

Гарвардське дослідження довело: цьому можна протидіяти визнанням, зокрема — подарунками. У тексті ми пояснимо, як корпоративна культура допомагає покращити результати компанії.

1. Подарунки покращують ефективність команди

Отримуючи подарунки, співробітники відчувають, що керівники цінують їхню працю. Досліджено, що 81 % працівників, які отримують визнання у формі подарунків, більше довіряють керівництву. 70 % з них зазначили, що це також впливає на їхню відданість цілям компанії.

Дві третини співробітників вважають, що їхні стосунки з менеджерами покращились би, якби їх більше заохочували.

70 % співробітників-респондентів працювали завзятіше, коли їм висловлювали вдячність. Разом з відчуттям залученості, подарунки сприяють підвищенню мотивації в членів команди, адже так вони відчувають результати своєї праці.

Виявилося, що високий рівень залученості та щастя співробітників підвищує продуктивність праці аж на 31 %.

2. Емоційний зв’язок під час карантину

Цінність фізичних подарунків ще більше зросла в умовах карантину, щойно зменшилася кількість фізичних контактів.

Майже половина співробітників (46%) відчувають себе менш пов'язаними зі своєю компанією або колегами з початку пандемії. Підібраний та вручений особисто подарунок зміцнить теплі стосунки, коли немає можливості влаштовувати тімбілдінги, людні події тощо.

3. Подарунок, а не реклама бренду

68 % співробітників після отримання продуманого особисто під них подарунку почувалися більш лояльними до компанії та хотіли працювати з нею довше.

Зазвичай співробітники виокремлюють щирі персоналізовані подарунки та знають, що повністю брендований подарунок — це маркетинг. Кожен має свої хобі та зацікавлення: підкресливши їх, можна не лише зробити приємний подарунок, а й продемонструвати свою увагу.

Підібрати персоналізований подарунок можна, звернувшись до гіфт-експерта MOODua.

4. Найпростіший спосіб геймікувати роботу

Подарунки за конкретні досягнення допоможуть геймікувати робочий процес. 92% працівників погоджуються: коли їх відзначають за певну дію, вони швидше за все повторять її в майбутньому. Тому заохочуйте працівника, коли вам сподобалася його ідея, конкретний кейс тощо: таким чином ви створите конкурентне середовище для мотивації.

Подарунки — найбільш зручний спосіб заохочення працівників, створення комфортного клімату в команді та розвитку корпоративної культури. MOODua допомагає компаніям готувати унікальні, продумані подарунки для працівників. Дбаючи про команду, ви дбаєте про ефективність свого бізнесу.

45 переглядів0 коментарів
bottom of page