top of page
  • Фото автораЮля

Чи дарувати подарунки під час війни? Корпоративна культура у стресових умовах

Оновлено: 21 черв. 2023 р.

Бізнеси, які продовжують роботу попри обстріли та ракетні удари, наразі є головною опорою української економіки. Тому надважливо мотивувати команду до роботи. Простий спосіб підняти настрій та допомогти — подарунки. Багато компаній підтримують своїх співробітників і клієнтів патріотичним мерчем чи продуктовими кошиками.


Співзасновниця платформи корпоративних подарунків MOODua Катерина Цатурян розповідає про те, чому корпоративний гіфтинг не лише доречний у воєнний час, а й як ніколи актуальний.


1. Моральна підтримка

В умовах, коли кожен думає, як допомогти Батьківщині, усе більше людей відчувають сором за звичайні радощі життя. Відчуттям провини за власну безпеку, на жаль, нікому не допоможеш. Потрібно брати себе до рук, піднімати зруйновану інфрастуктуру та економіку. Тому улюблена справа зараз — найкраща допомога і собі, й економіці.


Саме подарунки мотивують команду налаштуватися на робочий ритм. Звичайні радощі допомагають моральному стану команди і на думку корпоративної психологині Оксани Атшибаєвої.


«Організму потрібні гормони щастя, щоб легше справлятися з тривожними екстремальними станами. Життя триває, і це нормально. Позитивні емоції необхідні, важливо відчувати радість та щастя наскільки це можливо, а ще уникати тригерів — приводів для виробки кортизолу і так вистачає», — стверджує експертка.

2. Корпоративні подарунки — потужний інструмент тимбілдингу

У час, коли члени команди розсіяні не тільки всередині країни, а й поза її межами, важливо нагадувати своїм співробітникам, що вони не залишаються наодинці. Подарунок з логотипом компанії та патріотичним принтом — приємний жест, що не просто піднімає настрій, а й нагадує про те, заради чого ми боримося.



3. Ефективний спосіб піклуватися

Нагадати команді про себе — можливість не лише згуртувати її навколо спільної місії, а й попіклуватися про неї в особливо тяжкий час. Даруючи корисні речі, як-от теплий одяг, зручні торбинки, павербанки, пляшки та інше, ви забезпечуєте команду приємними та необхідними дрібничками. Можливість покластися на компанію у тяжкі часи формує лояльність працівників до бізнесу.


4. Не лише хочемо, а й можемо

Подарунки в турбулентні часи також слугують символом фінансової стабільності компанії, яка вкладає ресурси в людей. Працівник, який відчуває таку турботу запевняється не лише в тому, що про нього піклуються, а й у тому, що компанія перебуває в достатньо стабільному фінансовому положенні, щоб ставити в пріоритет звичайні потреби своїх співробітників. А отже, прагне віддячити компанії героїчним подвигом на своєму місці — залишатися на роботі та продовжувати працювати понад усе.



5. Підтримати економіку з обох боків

Тримати на собі вітчизняну економіку, що перебуває в стані глибокої кризи, можна не лише продовжуючи роботу, а й купуючи товари в українських компаній. Співзасновниця платформи корпоративних подарунків Катерина Цатурян говорить: «Спочатку було важко зібрати думки докупи, але згодом ми збагнули, що повинні продовжувати роботу для підтримки економіки, збереження робочих місць та запуску процесів. Ми продовжуємо сплачувати податки та підтримуємо діяльність наших підрядників».


Компанії, що турбуються про своїх співробітників у складні часи, стають сильнішими разом. Працюючи на спільну мету, ми посилаємо російські кораблі туди, де їм місце, а отже, допомагаємо Україні роблячи улюблену справу.




594 перегляди0 коментарів
bottom of page